Digital signatur i Safari med Mac

This article is only in danish and contain information that is specific to digital signatures in Denmark.

Problemstilling

Nogen gange kan det være svært at få resten af verden til at forstå, at Internet Explorer ikke er den eneste browser. TDC var en af de tungnemme, da de blev sat på opgaven. Mac brugere oplever ofte at få beskeden "Vi understøtter ikke Mac med digital signatur". Det er dog ikke helt sandheden, da de fleste offentlige institutter rent faktisk godtager det, hvis man installerer den korrekt. Som regel virker det, hvis den installeres i Firefox, men det er dog ikke altid. Installering i ens Keychain er desværre ikke nok til, at det fungerer i Safari.

Løsningen er dog enkel… Når signaturen placeres korrekt på maskinen kan de fleste signatur Java applets finde signaturen uden problemer, og man behøver derfor ikke at trykke "Gennemse..", hvilket i nogen tilfælde heller ikke er muligt (eksmepelvis på dele af personregistrering.dk).

Fremgangsmåde

Åbn din signatur i Safari (f.eks. Digital Signatur for Jens Jensen.html).

Tryk på Gem Digital Signatur knappen, Tryk OK til Advarslen om formatet. En dialog om placering kommer op.

Tryk herefter CMD+Shift+G. En dialog om sti kommer op.

Tast: ~/.oces og tryk enter.

Tryk enter for at bekræfte placeringen i denne særlige mappe.

Færdig. Fremover skulle det se nogenlunde sådan ud:

3 thoughts on “Digital signatur i Safari med Mac”

 1. Mange tak for dette skriv, det virker ganske fortræffeligt 🙂 Jeg havde egentlig også installeret min digitale signatur under Firefox, men jeg syndes at Firefox, lige for tiden, køre lidt langsomt på min Mac, og at Safari kører hurtigere.
  Desuden er jeg enig med din kommentar om, at alt for mange handler efter den overbevisning at Internet Explorer er den eneste browser i hele verden. Det gælder specielt de offentlige myndigheder og de store virksomheder i Danmark.

 2. Hej,
  Kan du hjælpe mig, da det driller.
  Jeg har brug for at kunne finde min digitale signatur-certifikat på en MacBook Pro. Konkret har jeg problemet i e-Boks, hvor jeg vil foretage en videresendelse af min post, hvilket kræver en connection til min digitale signatur, som jeg så ikke kan finde på Mac'en.
  Kan du hjælpe mig med, hvordan jeg kan finde certifikatet i f.eks. dette og lignende tilfælde?
  På forhånd stor tak for hjælpen, mvh,
  SH 🙂

Comments are closed.